![]() Pečené kuře s nádivkou1 kuře, sůl, 100 g másla. Nádivka: 3 žemle, trocha mléka, 2 vejce, 50 g másla, sůl, petrželka, strouhanka
Kuře opereme, osolíme, naplníme nádivkou a otvory sešijeme. Nádivku připravíme takto: žemle nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, a necháme vsáknout. Po chvilce přidáme ještě prochladlé rozpuštěné máslo, sůl, sekanou petrželku, podle potřeby trochu strouhanky a vše dobře promícháme. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na ně kuře a pečeme. Kuře poléváme vlastní šťávou, aby nebylo vysušené, Po vydušení šťávy podléváme trochou horké vody. Peče-li trouba příliš svrchu, přikryjeme kuře alobalem.
Copyright 1998-2023 © Luděk Šorm |